Monipuolista fysioterapiaa

Apua erilaisiin tuki- ja liikuntaelinogelmiin

Kärsitkö selkäkivusta, jalkasärystä tai niska-hartiaseudun jumeista? Tarvitsetko ohjausta ergonomisempaan työskentelyyn tai liikuntaohjeita, joilla voit ehkäistä fyysisiä kipuja ja vaivoja?

Järvenpään Fysikaalinen Hoitokeidas Oy tarjoaa fysioterapiaa ja muita fysikaalisia hoitoja Järvenpään keskustassa. Ammattitaitoiset fysioterapeutit auttavat sinua voimaan paremmin. Varaa aikasi soittamalla tai tule käymään!

Miksi fysioterapiaan?

Fysioterapian tarve voi johtua esimerkiksi työstä. Ihmistä ei ole tehty istumaan koko päivää eikä kroppa kestä jatkuvaa paikallaanoloa. Toisaalta myös fyysisesti raskaat työt aiheuttavat vaivoja, etenkin jos liike on hyvin samantyyppistä ja toistuvaa.

Toisaalta vääränlainen tekniikka kuntosalilla tai muissa urheiluharrastuksissa voi aiheuttaa rasitusvammoja, jotka vaativat fysioterapiaa. Lisäksi jatkuvat päänsäryt voivat kieliä niska-hartiaseudun ongelmista, joihin voi löytyä apu fysioterapiasta.

Fysioterapiasta on myös apua kehon virheasennosta aiheutuviin vaivoihin. Esimerkiksi tukipohjallisilla voidaan hoitaa useita erilaisia alaraajojen alueen kipuja, kuten polvikipua, nilkkakipua tai jalkaterien kipuja.

Mitä on fysioterapia?

Fysioterapia on aina yksilöllistä, ja siihen vaikuttavat monet tekijät. Siksi fysioterapeutti kyselee sinulta ensimmäisellä käynnillä paljon kysymyksiä, jotta hän pääsisi mahdollisimman hyvin perille tilanteestasi. Fysioterapian tavoitteena on ylläpitää ja parantaa potilaan liikkumis- ja toimintakykyä. Fysioterapiaa voivat tarvita minkäikäiset ihmiset tahansa vauvasta vanhukseen. Hoito suunnitellaan aina yksilöllisesti, ja sen kesto riippuu myös täysin tilanteesta.

Fysioterapeutti aktivoi ja antaa neuvoja omasta hyvinvoinnistasi huolehtimiseen. Ensisijaisesti pyritään auttamaan akuuttia kipua tai vaivaa, mutta fysioterapeutilta saa myös ohjeita ennaltaehkäisevään toimintaan. Noudattamalla fysioterapeutin ohjeita päästään yleensä eroon tai ainakin pystytään vähentämään kipuja ja ennaltaehkäisemään niiden syntymistä tulevaisuudessa.

Tarvitaanko fysioterapiaan lähetettä?

Moni hakeutuu ensin lääkärin vastaanotolle, kun kivut yltyvät niin, että apua on saatava muualta kuin pelkästä Burana-purkista. Lääkäri tai työterveyslääkäri kirjoittaa lähetteen fysioterapiaan, jolloin hoidosta saa myös Kela-korvauksen. Joillakin työpaikoilla fysioterapia kuuluu työterveyshuoltoon, ja siitä kannattaakin kysyä työpaikalla, jos tarve fysioterapiaan tulee.

Voit hakeutua fysioterapiaan myös suoraan ilman lääkärin lähetettä. Varaa aika ottamalla yhteyttä fysikaaliseen hoitolaitokseen samoin kuin varaisit aikaa kampaajalle. Koulutettu fysioterapeutti tutkii sinut oireidesi perusteella, etkä tarvitse välttämättä erillistä lääkärikäyntiä. Fysioterapeutti ohjaa sinut tarvittaessa lääkärin vastaanotolle, mikäli tilanteesi vaikuttaa siltä, että se on tarpeen. Huomaathan, että jos haluat saada hoidosta Kela-korvauksen, lääkärin lähete on pakollinen.

Kuntoutus ja fysikaalinen hoito

Fysikaalisella hoidolla eli fysioterapialla hoidetaan tuki- ja liikuntaelinongelmia, kuten lihasten jännitystiloja, revähdyksiä, ryhtiongelmia sekä erilaisia nivelongelmia. Fysioterapia on koulutetun fysioterapeutin antamaa hoitoa, josta saa lähetteellä Kelan korvauksen. Hoitokeinoina käytetään liikehoitoja, erilaisia manuaalisia tekniikoita, kuten hierontaa ja mobilisointia sekä tarpeen mukaan sähkö- tai syvälämpöhoitoja.

Hoitoon sisältyy alkutilanteen kartoitus, jonka perusteella valitaan sopiva hoitomuoto. Hoitomuotoon vaikuttaa se, kuinka akuutti tai krooninen tilanne on ja kuinka voimakkaat oireet ovat. Samoin tarkkoja tarpeellisia käyntimääriä on vaikea arvioida ennakolta.

Fysioterapiakäynneillä tehdyn hoidon lisäksi asiakkaalle ohjataan kotihoito-ohjeet, joiden avulla asiakas itse pystyy edesauttamaan omaa kuntoutumistaan. Fysioterapeutin tarkoitus on tukea asiakasta hänen fyysisen toimintakykynsä ylläpitämisessä ja kannustaa omatoimiseen liikkumiseen.

Lisätietoja

Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry
Suomen Fysioterapeutit
Suomen tuki- ja liikuntaelinliitto ry

Neurologinen fysioterapia

Hoitolaitoksellamme on Kelan vaikeavammaisten kuntoutussopimukset. Tämä mahdollistaa erilaisilla diagnooseilla olevien Kelan maksamien asiakkaiden kuntoutuksen joko laitos- tai kotikäynteinä. 

Neurologinen fysioterapia keskittyy keskus- tai ääreishermostoperäisten sairauksien tai oireyhtymien kuntoutukseen. Esimerkkinä aivoinfarktin jälkeinen halvaantuminen (hemiplegia), neuropatiat, MS-tauti ja Parkinson. Kuntoutuksella pyritään parantamaan asiakkaan toimintakykyä ja liikkumista jokapäiväisessä elämässä.

Vaikeavammaisten lääkinnälliset avoterapiapalvelut

Saat lisätietoja vaikeavammaisten kuntoutuksesta ja palveluista kysymällä hoidoista suoraan toimipisteessämme.

Akupunktio

Akupunktio on vanha, alun perin kiinalainen hoitomuoto, jossa neuloilla ärsytetään tiettyjä pisteitä ja siten stimuloidaan kudoksia. Vaikutus syntyy keskushermostossa, ja hoitomuoto sopii lähes kaikille. Traditionaalisen kiinalaisen opin mukaan akupunktion vaikutus perustuu yin- ja yang-tasapainotilaan, jota neulottamalla pyritään hakemaan. Länsimaissa vaikutusmekanismin teoria pohjaa kivunlievitykseen ja perustuu mm. porttikontrolli-teoriaan.

Vaikuttava akupunktiohoito muodostuu 3–10 hoitokerrasta, mutta akuutissa tapauksessa voi jo muutama kerta riittää. Hoitokertojen tiheys on alussa 1–2 kertaa viikossa. Jatkossa 1-2 hoitokerran jakso esim. puolen vuoden välein saattaa riittää pitämään oireet poissa. Neulat ovat steriilejä, hyvin ohuita kertakäyttöneuloja.

Akupunktiolla hoidetaan erilaisia tuki- ja liikuntaelinongelmia, kuten niska-hartiakipuja ja jännitystiloja, päänsärkyä, migreeniä, selkäongelmia, artroosia sekä tendiniittejä. Akupunktio sopii myös urheilu- ja rasitusvammojen hoitoon. Akupunktiolla pyritään lievittämään kipua, jolloin aktiivinen harjoittelu ja kuntoutuminen ovat mahdollisia.

Akupunktiohoitoon liittyy usein myös myönteisiä oheisvaikutuksia, kuten unen laadun parantuminen, vastustuskyvyn lisääntyminen, rentoutuminen, stressin lievitys, ummetuksen helpottuminen, hormonitoiminnan normalisoituminen sekä allergiaoireiden väheneminen. Akupunktiossa elimistö hakee tasapainotilaa, joka pyrkii korjaamaan mahdollisia ongelmia. Vakavissa kiputiloissa tai mikäli taustalla on hoitamaton perussairaus, on kuitenkin ennen akupunktiohoidon aloittamista syytä neuvotella lääkärin kanssa.

HUOM! Akupunktiohoitajamme on paikalla vain maanantaisin klo 8.00–15.45. Hinta on 55 €/käyntikerta. 

McKenzie-menetelmä, MDT-terapia

Menetelmän nimi on lyhenne sanoista mekaaninen, diagnosointi ja terapia. Se on maalimanlaajuisesti tunnistettu, johtava tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitomenetelmä.

Menetelmän on kehittänyt uusiseelantilainen fysioterpeutti Robin McKenzie erityisesti selkäranka- ja raajakipujen tutkimiseen ja hoitamiseen. Menetelmä on ollut terapeuttien käytössä maailmanlaajuisesti jo 30 vuoden ajan.

Menetelmän keskeisin asia on potilaan tutkiminen. Se on turvallinen ja luotettava tapa määrittää tarkka diagnoosi ennen hoitosuunnitelman tekoa. Kalliit tutkimukset, kuten magneettitutkimus, ovat usein tarpeettomia. Monet lääkärit myös suosittelevat MDT-terapiaa.

Lue lisää MDT-terapiasta McKenzie-instuutin sivuilta.

Laitehoidot

LymphaTouch

LymphaTouch on patentoitu, Suomessa kehitetty alipainehoitomenetelmä. Hoitomenetelmällä aktivoidaan lymfakierron luonnollista pumppaustoimintaa. Lymfanesteiden poistuminen elimistöstä kiihtyy, turvotus vähenee ja samalla verenkierto ja aineenvaihdunta kiihtyvät.

LymphaTouch-hoitomenetelmällä voidaan helpottaa leikkausten ja traumojen jälkeistä turvotusta, nopeuttaa urheilijoiden palautumista, edistää arpien ja fibroosien paranemista, lievittää kipua ja hoitaa lymfaödeemaa eli imusuoniston toimintahäiriötä. LymphaTouch-hoitomenetelmä on kivuton, ja se sopii hellävaraisuutensa vuoksi herkkäihoisellekin.

Laserterapia

Yhtenä hoitomuotona käytössämme on matalataajuinen laserterapia. Laservalon kudosten aineenvaihduntaa ja kehon immuunipuolustusta kiihdyttävä vaikutus nopeuttaa kudosvaurion paranemista. Anti-inflammatorisen vaikutuksensa vuoksi laserilla voi turvallisesti käsitellä tulehdusvaiheessakin olevaa vammaa. Laserilla voidaan oikein annosteltuna lievittää hermosärkyä ja akupisteisiin kohdistettuna hoitaa lihasten kiputiloja tehokkaasti.

Matalataajuinen laser ei voi vahingoittaa kudoksia eikä pahentaa olemassa olevia sairauksia, mikä tekee hoitomuodosta täysin turvallisen. Laser-käsittely on kivutonta, ja käsiteltävä alue saattaa hoidon aikana tuntua korkeintaan lämpimämmältä verenvirtauksen vilkastuessa. Joskus hoidosta seuraavan vuorokauden aikana saattaa ilmetä kivun voimistumista paranemisprosessin käynnistyessä, mikä helpottaa itsestään muutaman päivän kuluessa.

VelaSmooth-hieronta

VelaSmooth-hieronnan elós-teknologia hyödyntää lämpöenergian ja syvähieronnan yhdistelmää. Alipaineeseen perustuva imurullaus parantaa kudosten aineenvaihduntaa ja edistää ylimääräisen nesteen poistumista. Menetelmä sopii esimerkiksi leikkauksen jälkeisen tai imunestekierron häiriön aiheuttaman turvotuksen hoitoon.

Infrapunavalon, alipaineen ja rullien mekaanisen käsittelyn yhdistelmällä kudoksia voidaan muokata kolmiulotteisesti, mikä vähentää lihaskireyksiä ja arpikudosta (esim. revähdysvammat) sekä tehostaa kudosten aineenvaihduntaa. Infrapunan lämmittävä vaikutus parantaa kudosten joustavuutta ja alueen verenkiertoa vähentäen myös tulehdusta, jolloin hieronnan rentouttava vaikutus saavutetaan perinteistä hierontaa tehokkaammin ja kivuttomammin.

Menetelmä soveltuu erinomaisesti urheilijoille, koska käsittely on kudoksia säästävää ja harjoittelu on mahdollista jo samana päivänä. Hellävaraisuutensa vuoksi menetelmä sopii myös esimerkiksi fibromyalgia- ja reumapotilaille, joille manuaalinen käsittely saattaa olla liian kivulias.

Kiusaako selluliitti?

Haluaisitko päästä selluliitista pysyvästi eroon? VelaSmooth-menetelmä on myös yksi harvoista tehokkaista keinoista, joka hoitaa selluliitin pois pysyvästi.

Samoin voidaan hoitaa paikallisia sitkeitä rasvakertymiä, jotka reagoivat huonosti ruokavalion muutoksiin tai liikunnan lisäykseen. Alipaineen vaikutuksesta rasvasolujen beetareseptorit aktivoituvat ja solu alkaa luovuttaa energiaa, jolloin sen koko pienenee. Hierovat rullat muokkaavat soluja ympäröivää sidekudosta ja aktivoivat kollageenikudoksen tuotantoa, jolloin iho kiinteytyy ja tasoittuu.

Hoidon tuloksellisuus edellyttää viikon välein tai useammin annettavan 3-12 hoitokerran sarjaa. Alla olevasta linkistä voit tutustua tarkemmin menetelmän tuloksiin esteettisissä hoidoissa. Ota rohkeasti yhteyttä, niin autamme suunnittelemaan hoitojakson, jolla saavutat tavoitteesi.

Lue lisää VelaSmooth-menetelmästä VelaShapen sivuilta.

Kinesioteippaus

Kinesioteippausta käytetään esimerkiksi eri urheilulajeissa vähentämään kipua ja lisäämään liikkuvuutta ja lihasvoimaa. Samalla menetelmällä voidaan tukea myös elimistön omaa parantamisprosessia mm. verenkierto- ja lymfajärjestelmän sekä neurofysiologisten tekijöiden kautta.

Lisätietoa

Fysiotrainer- ja personal trainer -palvelut

Mikä on fysiotrainer?

Fysiotrainerissa yhdistyvät sekä personal trainer että fysioterapeutti, joten olet harvinaisen osaavissa käsissä, kun etsit ammattilaista valmentamaan ja tukemaan tavoitteitasi. Fysiotrainer on pohjakoulutukseltaan fysioterapeutti, joka on tuki- ja liikuntaelimistön asiantuntija. Fysiotrainerin pätevyyden saa kurssin suorittanut fysioterapeutti.

Mitä fysiotraining-palvelu sisältää?

Fysiotraining sisältää asiakkaan tavoitteiden mukaisen fysioterapeuttisen tutkimuksen tai muun, esimerkiksi lihaskuntotestauksen, jonka pohjalta laaditaan asiakkaan resurssien mukainen harjoitteluohjelma.

Yksilöllisessä valmennuksessa huomioidaan sairauksien ja vammojen aiheuttamat rajoitteet harjoittelussa ja haetaan tilalle korvaavia liikkeitä.

Fysiotraining sisältää myös samoja metodeja kuin urheilufysioterapia, jonka avulla pyritään ennaltaehkäisemään vammojen syntyä.

Valmennuksen aikana pyritään korjaamaan kehon lihasepätasapainoa sekä liikehäiriöitä.

Kenelle valmennus sopii?

Fysiotraining sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille.

Tavoitteena voi olla esim. kunnonkohotus, laihduttaminen, kiinteytyminen, lihasvoiman tai massan lisääminen tai vaikka oman hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen turvallisesti.

Mikäli etsit itsellesi personal traineria, jolla on laajempi asiantuntemus ihmiskehosta ja sen fysiikasta ja joka osaa varmasti huomioida mahdolliset vammat tai sairaudet, käänny fysiotrainerin puoleen.

Miksi valita Hoitokeitaan personal trainer tai fysiotrainer

Henkilökohtaisen valmentajan (PT tai fysiotrainer) valinnassa kannattaa olla tarkkana, kun haluat saada ammattitasoista palvelua yksilöllisesti ja omat mahdolliset rajoitteesi huomioonotettuna.

Koulutettu valmentaja tietää, mitkä liikkeet ja harjoittelumetodit sopivat juuri sinun tavoitteisiisi ja lähtötilanteeseesi. Hoitokeitaassa saat yksilöllistä ja omat tarpeesi sekä rajoitteesi huomioon ottavaa palvelua ja pääset tavoitteeseesi yhdessä valmentajan kanssa. Lisäksi on tärkeää, että valmentajan kanssa on mukava treenata ja ilmapiiri on kannustava.

Syitä valita Hoitokeitaan fysiotrainer

  • Koulutettu PT (nykyään markkinoilla myös kouluttamattomia)
  • Tavoitteisiin sopivat ohjeet (laihdutus, lihaksen kasvatus, niskakipujen ehkäisy tai mikä muu tahansa)
  • Yksilöllinen valmennus oman kuntotason mukaan
  • Liikuntaohjelman lisäksi vinkkejä myös ravintoon
  • Fysiotrainer osaa neuvoa liikkeet niin, ettei asiakas riko itseään ja huomioi mahdolliset rajoitteet kuten vammat
  • Venyttely ja kehonhuolto-ohjeet palautumisen edistämiseksi
  • Kannustava ja tsemppihenkinen meininki
Sähköinen ajanvaraus

Puhelinajanvaraus

Puh. 09 271 2966

ma-to 8.00-19:30
pe 8.00-16.00
su 16.00-19.30

Jos emme pysty vastaamaan, soitamme takaisin mahdollisimman pian.

Yhteystiedot


Järvenpään Fysikaalinen Hoitokeidas Oy

Y-tunnus 0753086-4

Tupalantie 7a

04400 JÄRVENPÄÄ

09 271 2966

info@hoitokeidas.fi

www.hoitokeidas.fi