Fysioterapia Järvenpää - Tietoa fysioterapiasta

Kärsitkö selkäkivusta, jalkasärystä, niska-hartiaseudun jumeista? Tarvitsetko ohjausta ergonomisempaan työskentelyyn tai liikuntaohjeita, joilla voit ehkäistä fyysisiä kipuja ja vaivoja?

 

Syitä mennä fysioterapiaan?

 

Fysioterapian tarve voi johtua esimerkiksi työstä. Ihmistä ei ole tehty istumaan koko päivää. Kroppa ei kestä jatkuvaa paikallaanoloa. Toisaalta myös fyysisesti raskaat työt aiheuttavat vaivoja, etenkin jos liike on hyvin samantyyppistä ja toistuvaa. 

Toisaalta vääränlainen tekniikka kuntosalilla tai muissa urheiluharrastuksissa voi aiheuttaa rasitusvammoja, jotka vaativat fysioterapiaa. Lisäksi jatkuvat päänsäryt voivat kieliä niska-hartiaseudun ongelmista, joihin voi löytyä apu fysioterapiasta.

Fysioterapiasta on myös apua kehon virheasennosta aiheutuviin vaivoihin. Esimerkiksi tukipohjallisilla voidaan hoitaa useita erilaisia alaraajojen alueen kipuja kuten polvikipua, nilkkakipua tai jalkaterien kipuja.

 

Mitä on fysioterapia?

 

Fysioterpia on aina yksilöllistä ja siihen vaikuttaa monet tekijät. Siksi fysioterapeutti kyselee sinulta ensimmäisellä käynnillä paljon kysymyksiä, jotta pääsisi mahdollisimman hyvin perille tilanteestasi. Fysioterapian tavoitteena on ylläpitää ja parantaa potilaan liikkumis- ja toimintakykyä. Fysioterapiaa voivat tarvita minkä ikäiset ihmiset tahansa vauvasta vanhukseen. Hoito suunnitellaan aina yksilöllisesti ja sen kesto riippuu myös täysin tilanteesta.

Fysioterapeutti aktivoi ja antaa neuvoja omasta hyvinvoinnistasi huolehtimiseen. Ensisijaisesti pyritään auttamaan akuuttia kipua tai vaivaa, mutta fysioterapeutilta saa myös ohjeita ennaltaehkäisevään toimintaan. Noudattamalla fysioterapeutin ohjeita päästään yleensä eroon tai ainakin pystytään vähentämään kipuja ja ennaltaehkäisemään niiden syntymistä tulevaisuudessa.

 

Tarvitaanko fysioterapiaan lähetettä?

 

Moni hakeutuu ensin lääkärin vastaanotolle kipujen yltyessä niin paljon, että apua on saatava muualta kuin pelkästä Burana-purkista. Lääkäri tai työterveyslääkäri kirjoittaa lähetteen fysioterapiaan, jolloin hoidosta saa myös Kela-korvauksen. Joillakin työpaikoilla fysioterapia kuuluu työterveyshuoltoon, ja siitä kannattaakin kysyä työpaikalla, jos tarve fysioterapiaan tulee.

Voit myös hakeutua fysioterapiaan suoraan ilman lääkärin lähetettä. Varaa aika ottamalla yhteyttä fysikaaliseen hoitolaitokseen aivan kuten varaisit aikaa kampaajalle. Koulutettu fysioterapeutti tutkii sinut oireidesi perusteella, etkä tarvitse välttämättä erillistä lääkärikäyntiä. Fysioterapeutti ohjaa sinut tarvittaessa lääkärin vastaanotolle, mikäli tilanteesi vaikuttaa siltä, että se on tarpeen. Huomaathan, että jos haluat saada hoidosta Kela-korvauksen lääkärin lähete on pakollinen.

Järvenpään fysikaalinen hoitokeidas tarjoaa fysioterapiaa ja muita fysikaalisia hoitoja Järvenpään keskustassa. Ammattitaitoiset fysioterapeutit  auttavat sinua voimaan paremmin. Tervetuloa! Varaa aikasi puhelimitse numerosta (09) 271 2966